FSC

FSC.jpgE-woodproducts is FSC-gecertificeerd onder SGSCH-COC-008396/AF.

FSC (Forest Stewardship Counsil) is een non-profit organisatie die er op gericht is om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen. Dit verantwoord bosbeheer brengt sociale, milieu en economische belangen in balans. Dit bosbeer beschermt onze bossen voor huidige en toekomstige generaties.

Alle tuinmeubelen van het merk KING ® of ROYAL ® dragen het FSC-keurmerk. Dit betekent dat de leveranciers van deze merken FSC-gecertificeerd zijn, en dat wij als bedrijf aangesloten en erkend zijn door FSC.

Contacteer FSC in Nederland: http://www.fsc.nl/contact

BIJ E-WOODPRODUCTS MAG U ALS KLANT STEEDS EEN FSC-FACTUUR VERWACHTEN

Een correcte FSC factuur moet aan de volgende voorwaarden voldoen

  1. de factuur wordt opgemaakt door een FSC CoC gecertificeerd bedrijf
  2. de FSC CoC code van het bedrijf (bv AB-COC-123456) staat duidelijk vermeld op de factuur
  3. de producten die FSC gecertificeerd zijn, staan ook duidelijk zo aangegeven (FSC 100%, FSC Mix of FSC recycled)

 


FSC (Forest Stewardship Council)

FSC is een non-profitorganisatie met een hoofdkwartier in Bonn in Duitsland. De organisatie werd in 1993 in Toronto opgericht op initiatief van milieuorganisaties uit 25 landen. Anno 2010 wordt FSC ondersteund door het internationaal bedrijfsleven, overheden, maatschappelijke- en milieuorganisaties als World Wide Fund for Nature, Greenpeace en ICCO.

De organisatie is opgericht om het verantwoord beheer van bossen te bevorderen, met name in tropische gebieden. De zogenaamde FSC-standaard (ook wel de principes en criteria genoemd) voor verantwoord bosbeheer brengt sociale, milieu- en economische belangen in balans. Bosbeheer conform deze standaard, met hieraan gekoppeld mogelijke hout- en papierproductie, beschermt bossen voor huidige en toekomstige generaties.

Het middel dat daarbij gebruikt wordt is het FSC-keurmerk, dat toegekend wordt aan hout, houtproducten en papier. Een houtbedrijf of een ander bedrijf dat FSC-gecertificeerd wil worden, het FSC-keurmerk wil gebruiken en FSC-gecertificeerde producten wil verwerken en/of verhandelen moet meewerken aan een audit door onafhankelijke certificeringsinstanties. Er wordt gewerkt met een chain of custody waarbij het hout van kap (in de gecertificeerde bossen) tot aan eindproduct gevolgd wordt.

Iedere organisatie met een Chain of Custody registratie die FSC-gecertificeerde producten verwerkt en/of verhandelt moet een specifieke administratie bijhouden.

Het FSC-keurmerk is geen garantie van kwaliteit, het is enkel een bewijs dat het hout en papier komen uit bossen die beheerd worden conform de FSC-standaard. Deze standaard geldt internationaal gezien als een garantie voor verantwoord bosbeheer.